Norgeslansering av verdens dyreste sjokolade
Verdens dyreste og mest eksklusive sjokolade blir for første gang gjort tilgjengelig i Norge når nettbutikken Sjokoladesmaking.no den 5.november lanserer sjokolademerket To’ak Chocolate.
Verdens dyreste og mest eksklusive sjokolade blir for første gang gjort tilgjengelig i Norge når nettbutikken Sjokoladesmaking.no den 5.november lanserer sjokolademerket To’ak Chocolate.
Rekordmange norske konfektmakere deltar i en prestisjetung internasjonal sjokoladekonkurranse som for første gang arrangeres hjemme hos dommerne i samarbeid med en norsk nettbutikk.
Det høljer virkelig ned i Oslo i dag! Så da gjør man det beste ut av en ellers så grå dag og hilser på to gode venner fra Madagaskar
☺
🍫
Begge to + flere andre sjokolader er på på salg i nettbutikken nå
Vinnerene i årets Europeiske semi-finale i International Chocolate Awards er kåret, og resultatene viser at det er i Norden det skjer!
To av våre favorittprodusenter stakk av med en haug medaljer, hvor danske Friis-Holm blant annet fikk den gjeveste gullmedaljen for Best-in-Competition mørk sjokolade, mens islanske Omnom Chocolate utpekte seg med gullmedalje i klassen for micro-batch produksjon av både mørk og melkesjokolade!
Vår sjokoladesmaker Svein-Magnus Sørensen var i sommer på kurs i Peru for å ta nivå 3 sertifisering som sjokoladesmaker hos The International Institute of Chocolate and Cacao Tasting.Dette var første gang kurset ble avholdt så han ble med dette blant de første i verden som tok denne sertifiseringen blant en gruppe andre sjokoladeelskere fra hele verden, hvor foruten Norge det også var representert personer fra Nederland, Belgia, Storbrittania, USA, Taiwan, Hong Kong, Italia og Portugal!
Vår sjokoladekjenner Svein-Magnus Sørensen er denne sommeren i Peru hvor han blant annet skal være dommer i den peruanske konkurransen av International Chocolate Awards. Ved bildet til høyre var han godt i gang med bedømmelsene i konkurransen, hvor et par dusin biter var unnagjort og et hundretalls biter gjenstod!
Resultatene fra årets skandinaviske finale i International Chocolate Awards er klare, og vi kan for første gang gratulere et sett med norske medaljevinnere for sine konfekter!
Vi sier derfor hipp hipp hurra til Xoco by Corina som tok en bronsemedalje, sender store gratulasjoner til Sjokoladefryd som tok en sølvmedalje, og ønsker trippelt hurra til Geiranger Sjokolade, Fjordnaer som vant både to sølv og en bronse i årets finale!
Lurer du på hva som er de beste sjokoladeprodusentene i verden?
Vår sjokoladekjenner Svein-Magnus Sørensen har svart på dette spørsmålet hos spørrenettstedet Quora!
Det er snart påske igjen og hva passer vel bedre til påskekosen enn masse spennende kvalitetssjokolader? Vi har derfor satt sammen årets påskepakke med en rekke ekstra gode sjokoladeplater som passer perfekt til alle deler av påskekosen!
Skal du bake til jul og har lyst til å heve smaken med kakaopulver av høy kvalitet? Vi har tatt inn et lite lager med Valrhona kakaopulver! Praktiske 250 gram bokser med lokk holder pulveret ferskt lenger
Har du lyst å møte likesinnede sjokoladeelskere?
Vi har tatt initiativ til å etablere en sjokolademeetup hvor vi jevnlig vil arrangere forskjellige treff, temakvelder og foredrag om sjokoladesmaking og sjokoladeproduksjon, slik at man kan møte andre med samme interesse og lære mer om sjokolade!
Har du lurt på hva som egentlig skiller hvit sjokolade fra de brune sjokoladene vi vanligvis anbefaler? Vi fikk dette spørsmålet fra KK.no, og i artikkelen under kan du lese svaret vårt!
http://www.kk.no/helse-kosthold-trening/hva-er-egentlig-forskjellen-p%C3%A5-brun-og-hvit-sjokolade-41201
Årets finale av International Chocolate Awards er nå avsluttet, og her er vinnerne!
Vi gratulerer spesielt til Bonnat og Fruition som tok de høysthengende gullmedaljene for ‘best-in-competition’ i kategoriene for ren mørk og melkesjokolade, men også til islandske Omnom som med sin Madagascar 66% vant både gullmedalje for beste økologiske microbatch sjokolade og sølvmedalje for beste mørke microbatch-sjokolade.
Ved å gjøre hele prosessen frem til ferdig sjokolade i Vietnam skaper Marou en rekke arbeidsplasser og sikrer bedre betaling til kakaobøndene. Etisk og bærekraftig sjokolade som kan spises med god samvittighet kombinert med fantastiske smaker – ja takk sier vi!
Det er høst og tid for kakao. Husk at den blir enda bedre om du bruker kvalitetsjokolade, for eksempel en Beschle Java 64% som vil gi en kremet karamell smak!
Du finner mange spennende kakaooppskrifter hos Godt.no
Våre venner hos Yabisi Kakaw på Puerto Rico mistet i fjor en rekke kakaotrær grunnet tørke. Nå trenger de din hjelp for å unngå at det samme skjer igjen og de søker derfor lån gjennom Kiva til å forberede vanningssystemet på kakaoplantasjen sin!
I kveld tester Matkontrollen på TV2 de nye melkesjokoladene fra Nidar, og vår sjokoladesmaker Svein-Magnus Sørensen er med i programmet med en blindtest av den nye sjokoladen opp mot klassikeren Freia og billigvarianten fra First Price.
Resultatet var noe overraskende at Nidars sjokolade faktisk smakte best, selv om vi må påpeke at alle sjokoladene i testen mest framstår som godteri med litt kakaosmak da kakaoinnholdet i alle tre er altfor lavt.
I dag er den internasjonale #sjokoladedagen! Hva med å prøve noen av de spennende kvalitetssjokoladene vi selger i dag? Du finner et stort utvalg #sjokolade fra hele verden i vår nettbutikk!
Siden dere har rensket(!) lageret vårt for den første leveransen har vi nå tatt inn hele sortimentet til vietnamesiske MAROU, Faiseurs de Chocolat!
Vi hører ofte kunder som sier at det er så spennende smaker i Marou sjokoladene at det er helt utrolig at det kun er ren sjokolade.