Nyheter fra Sjokoladesmaking.no

Pressemeldinger og andre nyheter om sjokolade i Norge

Norden gjør rent bord i International Chocolate Awards

International Chocolate AwardsVinnerene i årets Europeiske semi-finale i International Chocolate Awards er kåret, og resultatene viser at det er i Norden det skjer!

To av våre favorittprodusenter stakk av med en haug medaljer, hvor danske Friis-Holm blant annet fikk den gjeveste gullmedaljen for Best-in-Competition mørk sjokolade, mens islanske Omnom Chocolate utpekte seg med gullmedalje i klassen for micro-batch produksjon av både mørk og melkesjokolade!

Norden gjør rent bord i International Chocolate Awards Read More »

Certified Chocolate Taster Level 3

Vår sjokoladesmaker Svein-Magnus Sørensen var i sommer på kurs i Peru for å ta nivå 3 sertifisering som sjokoladesmaker hos The International Institute of Chocolate and Cacao Tasting.Dette var første gang kurset ble avholdt så han ble med dette blant de første i verden som tok denne sertifiseringen blant en gruppe andre sjokoladeelskere fra hele verden, hvor foruten Norge det også var representert personer fra Nederland, Belgia, Storbrittania, USA, Taiwan, Hong Kong, Italia og Portugal!

Certified Chocolate Taster Level 3 Read More »

Første norske medaljer i International Chocolate Awards!

Resultatene fra årets skandinaviske finale i International Chocolate Awards er klare, og vi kan for første gang gratulere et sett med norske medaljevinnere for sine konfekter!

Vi sier derfor hipp hipp hurra til Xoco by Corina som tok en bronsemedalje, sender store gratulasjoner til Sjokoladefryd som tok en sølvmedalje, og ønsker trippelt hurra til Geiranger Sjokolade, Fjordnaer som vant både to sølv og en bronse i årets finale!

Første norske medaljer i International Chocolate Awards! Read More »

Norway Chocolate Meetup

Har du lyst å møte likesinnede sjokoladeelskere?
Vi har tatt initiativ til å etablere en sjokolademeetup hvor vi jevnlig vil arrangere forskjellige treff, temakvelder og foredrag om sjokoladesmaking og sjokoladeproduksjon, slik at man kan møte andre med samme interesse og lære mer om sjokolade!

Norway Chocolate Meetup Read More »

Vinnere av International Chocolate Awards 2016

Årets finale av International Chocolate Awards er nå avsluttet, og her er vinnerne!

Vi gratulerer spesielt til Bonnat og Fruition som tok de høysthengende gullmedaljene for ‘best-in-competition’ i kategoriene for ren mørk og melkesjokolade, men også til islandske Omnom som med sin Madagascar 66% vant både gullmedalje for beste økologiske microbatch sjokolade og sølvmedalje for beste mørke microbatch-sjokolade.

Vinnere av International Chocolate Awards 2016 Read More »

Sjokolade på Matkontrollen

SJOKOLADEKJENNER: Svein-Magnus Sørensen er Norges første og eneste sertifiserte sjokoladesmaker. Foto: Matkontrollen/TV 2.I kveld tester Matkontrollen på TV2 de nye melkesjokoladene fra Nidar, og vår sjokoladesmaker Svein-Magnus Sørensen er med i programmet med en blindtest av den nye sjokoladen opp mot klassikeren Freia og billigvarianten fra First Price.

Resultatet var noe overraskende at Nidars sjokolade faktisk smakte best, selv om vi må påpeke at alle sjokoladene i testen mest framstår som godteri med litt kakaosmak da kakaoinnholdet i alle tre er altfor lavt.

Sjokolade på Matkontrollen Read More »

Dommer i International Chocolate Awards igjen

I helga var vår sjokoladekjenner Svein-Magnus Sørensen dommer i den europeiske semi-finalen av International Chocolate Awards. Stor stas for Sjokoladesmaking.no!

13346768_1092603177467973_1512785224601902301_n

Dommerne smakte og vurderte nærmere 140 sjokolader. Blant sjokoladene var det alt fra 30% melkesjokolader til rene 100% mørke sjokolader.

– Tøft for smaksløkene, lukesansen og magen, men veldig interessant, sier Svein-Magnus Sørensen

Svein-Magnus Sørensen var også dommer i den skandinaviske finalen tidligere i år.

Dommer i International Chocolate Awards igjen Read More »