Digital sjokoladesmaking

Ønsker du å arrangere en sosial opplevelse for en gruppe venner eller medarbeidere i ditt firma eller prosjekt som bor rundt i landet og ikke får til å møtes fysisk?
Med forhåndsutsendte smaksprøver er vårt interaktive og engasjerende introduksjonskurs i sjokoladesmaking en sosial og lærerik aktivitet som passer for alle slike grupper!

Deltakerne får tilsendt et smakssett med 10 forskjellige typer kvalitetssjokolade, kurshefte og annen rekvisita og kan deretter på avtalt tid koble seg opp for å delta på en guidet smaking med foredrag om sjokoladens historie og produksjon. Foredraget kan avholdes digitalt over Teams, Zoom, Meet eller hvilken som helst annen egnet kanal.

Kurset kan tilpasses etter behov og tilbys for deltakere i Norge. Kontakt oss for pristilbud ved deltakere i utlandet eller flere grupper på flere datoer.

Minstepris for avholdelse er kr 6960,- / 8 deltakere.
Ta kontakt på [email protected] for bestilling!

Pris per person:

kr 590,00kr 870,00

Vår spennende digitale sjokoladesmaking i en virtuell kanal passer perfekt både som teambuilding på tvers av lokasjoner, som kick-off-aktivitet i områder med restriksjoner eller som en hyggelig aktivitet for gode venner som ikke kan samles. Prisen inkluderer både selve sjokoladesmakingen gjennomført virtuelt, samt pakking og utsending av individuelle smakspakker med smaksprøver, kurshefte og annen rekvisita til smakskurset. Opplegget kan gjennomføres på de fleste digitale virtuelle kanaler som f.eks. Zoom, Teams, Skype, Google Meet m.fl. alt etter ønske og tilgjengelighet hos deltakerne.

Vårt interaktive sjokoladekurs som avholdes digitalt med video er et introduksjonskurs til smaking av fin mørk sjokolade hvor man får lære hva sjokolade er og hvorfor smaking av sjokolade kan ligge på et like høyt nivå som smaking av vin eller andre gourmetvarer. Vi begynner med en kort introduksjon til sjokoladens opprinnelse før vi går over til en guidet smaking av en rekke høykvalitets sjokolader av forskjellige typer og merker. Man får lære den beste måten å smake på sjokolade, samt hva som kjennetegner de vanligste typene og opprinnelsene som finnes. Smakingen omfatter alt fra mørke melkesjokolader til rene mørke sjokolader fra forskjellige opprinnelser over hele verden, med hovedfokus på de mest smakfulle sjokoladene med 60%-70% kakaoinnhold. Underveis kommer vi også innom litt sjokoladehistorie og betydningen av sjokolade gjennom tidene, samt at vi går kort igjennom trinnene som inngår i sjokoladeproduksjon og hvordan variasjoner her påvirker smaken. En rekke spennende kvalitetssjokolader og tips til videre utforskning av sjokolade vil også bli nevnt.

Gjennomføringen av sjokoladesmakingen kan gjøres på et avtalt tidspunkt både ettermiddag, kveld og helg for grupper på alle størrelser med normal varighet på ca 2 timer. Ønske om flere tidspunkter kan medføre ekstra kostnad. Merk at dato for kurset må avtales og alle mottakere av smakspakkene må være avklart i god tid før det digitale sjokoladekurset grunnet behov for pakking og utsending av smaksprøver. Det må oppgis både navn, adresse telefonnummer og epost for mottakerne slik at pakkene kan spores i posten.

Se forøvrig kjøpsvilkårene for våre smakskurs og kontakt oss gjerne på telefon 913 04 810 eller via [email protected] for mer informasjon eller forespørsel om tidspunkt.

Detaljer om sjokoladekurs:

Varighet: Vi anbefaler å planlegge for et 2 timers digitalt sjokoladekurs og sjokoladesmaking gjennomført i en egnet virtuell kanal som f.eks. Zoom eller Teams. Varigheten kan tilpasses deres ønsker og behov men krever minst 1 time og er begrenset til høyst tre timer for et ordinært kurs.

Antall deltakere og pris: Merk at kurset ikke er spesielt tilpasset barn så vi anbefaler at deltakerne er minst 15 år gamle.

 • Liten gruppe – kr 870,- per person for opp til 15 deltakere. Minstepris for avholdelse kr 6960,- / 8 deltakere.
 • Middels gruppe – kr 720,- per person for 15 til 30 deltakere
 • Stor gruppe – kr 590,- per person for for 30 til 60 deltakere
 • Ekstra stor gruppe over 60 deltakere eller flere grupper på flere datoer – kontakt oss for pristilbud.

Prisen inkluderer – varighet og kursmateriell:

 • Hygienisk pakking og utsending av smaksprøver til mottakere i Norge i forkant av kurset. Smakspakken inneholder:
  • 10 forskjellige smaksprøver som omfatter både kvalitetssjokolader, referansesjokolade, kakaobønner og kakaosmør.
  • Kurshefte med smaksguide og tilrettelagt smakshjul på norsk.
  • Annen kursrekvisita som instruksjoner, smaksark, vurderingsskjema, m.m.
 • Avholdelse av et kurs i sjokoladesmaking gjennom en passende digital kanal med anbefalt varighet ca 2 timer. Varigheten kan tilpasses deres ønsker og behov men krever minst en time og begrenset til høyst tre timer for et ordinært kurs.
 • Utsending av spørreundersøkelse om deltakernes fornøydhet med kurset i etterkant hvis ønskelig.

Kursinnhold:

 • Introduksjon til sjokoladesmaking
 • Gjennomgang av trinnene i sjokoladeproduksjon
 • Oppsummering av sjokoladens historie
 • Forståelse for kvalitetssjokolade som gourmetprodukt
 • Veiledet smaking og smaksvurdering av smaksprøvene