Om Sjokoladesmaking.no

cocoa fruit in the tree

Sjokoladesmaking.no ble etablert i 2011 som Norges første kursarrangør og etterhvert nettbutikk dedikert til kvalitetssjokolade. Fokuset var å gi nordmenn inspirasjon til å spise kvalitetsmessig, miljømessig og etisk bedre sjokolade gjennom å levere opplevelser og sjokoladekurs med fokus på fin mørk sjokolade laget av aromatiske kakaobønner. 

Vi er lidenskapelig opptatt av de smaksopplevelsene man finner i slik sjokolade og ønsker å dele disse opplevelsene med alle sjokoladeglade mennesker i Norge. Gjennom sjokoladekursene vi tilbyr ønsker vi å gi sjokoladeelskere i hele Norge muligheten til å utvide sin smakshorisont med et bredt utvalg sjokolader som ikke finnes på nærbutikken, slik at alle kan få et kompetansegrunnlag til å finne nye spennende sjokoladeopplevelser på egenhånd!

Sjokoladekjenner Svein-Magnus Sørensen

Vårt formål er å skape økt kjennskap til og interesse for kvalitetssjokolade i Norge, og slik skape grunnlag for og etterspørsel etter både produksjon og salg av mer kvalitetsjokolade enn det begrensede utvalget som fortsatt finnes på det norske markedet i dag. Vi ønsker også å støtte og informere om gode sjokoladeprodusenter som bedriver handel av direkte kakao og vil gjennom vår virksomhet sette fokus på hvorfor man ikke bare på grunn av smak men også av etiske grunner bør kjøpe kvalitetssjokolade. I sortimentet finner du blant annet en rekke kvalitetssjokolader fra kjente merker som Valrhona, Michel Cluizel og Amedei, i tillegg til mer ukjente kvalitetsmerker som vi ønsker å introdusere i Norge.

Virksomheten ble etablert av gründer og sjokoladekjenner Svein-Magnus Sørensen som etter å ha hatt sin lidenskap for fin mørk sjokolade som en hobby i flere år opprettet nettstedet Sjokoladesmaking.no i juni 2011, og registrerte aksjeselskapet Sjokoladesmaking AS den 29. februar 2012.

Svein-Magnus har siden blitt den første sertifiserte sjokoladesmakeren fra Norge, og er nå Level 3 Certified Chocolate Taster fra International Institute of Chocolate and Cacao Tasting, samt også WSET Level 2 sertifisert vinsmaker og Master Rummelier hos the Royal Rum Society.
Les mer om smakskompetansen til Svein-Magnus Sørensen her.

Vi setter stor pris på personlig kontakt med andre sjokoladeelskere, så bidra gjerne med engasjement på både Facebook, Twitter, Instagram og på bloggen. Følg oss gjerne du også! 🙂


Ansvarlig virksomhet for dette nettstedet er Sjokoladesmaking AS, Org.nr: NO 998 263 743 MVA.