Sjokoladesmaking Bedrift

Vi kommer til din virksomhet eller et annet sted hvor dere skal møtes og holder et smakfullt og engasjerende introduksjonskurs i sjokoladesmaking for dine ansatte eller kunder.

Smakskurset består av et foredrag om sjokolade som kommer inn på alt fra historie til produksjon av sjokolade, en guidet smaking av 10 forskjellige typer kvalitetssjokolade, samt et kurshefte som deltakerne får med hjem.

Kurset kan tilpasses etter behov og holdes over hele landet. Ved mer enn 60 deltakere eller flere grupper på flere datoer – kontakt oss for pristilbud.

Minstepris for avholdelse er kr 4500,- / 6 deltakere.
Ta kontakt på [email protected] for bestilling!

Pris per person:

kr 490,00kr 750,00

Leter du etter en smakfull opplevelse til et arrangement for kunder, ansatte eller medlemmer i din bedrift eller organisasjon?
Vårt spennende kurs i sjokoladesmaking med mørk kvalitetssjokolade passer perfekt som teambuilding, kick-off-aktivitet eller sosial samling i de fleste både store og små grupper. Sjokoladebiter fra Domori (Photo by Svein-Magnus Sørensen, CC BY)

Opplegget på våre sjokoladekurs gir deltakerne en introduksjon til sjokoladesmaking hvor får man lære hva kvalitetssjokolade er og hvorfor smaking av sjokolade kan ligge på et like høyt nivå som smaking av vin eller andre gourmetvarer. Vi begynner med en kort introduksjon til sjokoladens opprinnelse før vi går over til en guidet smaking av en rekke høykvalitets sjokolader av forskjellige typer og merker. Man får lære den beste måten å smake på sjokolade, samt hva som kjennetegner de vanligste typene og opprinnelsene som finnes. Smakingen omfatter alt fra mørke melkesjokolader til rene mørke sjokolader fra forskjellige opprinnelser over hele verden, med hovedfokus på de mest smakfulle sjokoladene med 60%-70% kakaoinnhold. Underveis kommer vi også innom litt sjokoladehistorie og betydningen av sjokolade gjennom tidene, samt at vi går kort igjennom trinnene som inngår i sjokoladeproduksjon og hvordan variasjoner her påvirker smaken. En rekke spennende kvalitetssjokolader og tips til videre utforskning av sjokolade vil også bli nevnt.

Oppsett for sjokoladesmaking (Photo by Svein-Magnus Sørensen, CC BY)Gjennomføringen av en sjokoladesmaking kan gjøres på et avtalt tidspunkt både ettermiddag, kveld og helg for grupper på alle størrelser med normal varighet på ca 2 timer, men opplegget kan også tilpasses til deres arrangement etter ønske. Kurset kan holdes over hele landet for grupper i alle størrelser. Vi holder gjerne kurs i Bergen, Stavanger, Trondheim, Kristiansand, Tromsø og i de fleste andre andre byer i Norge eller andre steder i Skandinavia dersom det er ønskelig. Reisetillegg vil tilkomme ved avholdelse utenfor Oslo-området.

Ved gjennomføring tar vi oss av alle de kursrelaterte detaljene, mens du som arrangør kun må stille med et egnet lokale, framvisningsutstyr og vann til deltakere. Kurset kan holdes i alt fra auditorium til møterom, i en kantine eller i private hjem så lenge det er tilgang på en prosjektør eller flatskjerms-tv.

Se forøvrig kjøpsvilkårene for våre smakskurs og kontakt oss gjerne på telefon 913 04 810 eller via [email protected] for mer informasjon eller forespørsel om tidspunkt.

Detaljer om sjokoladesmaking hos bedrifter:

Deltakere og pris:

Merk at kurset ikke er spesielt tilpasset barn så vi anbefaler at deltakerne er minst 15 år gamle.

  • Liten gruppe – kr 750,- per person for opp til 15 deltakere. Minstepris for avholdelse kr 4500,- / 6 deltakere.
  • Middels gruppe – kr 590,- per person for 15 til 30 deltakere
  • Stor gruppe – kr 490,- per person for 30 til 60 deltakere
  • Ekstra stor gruppe over 60 deltakere eller flere grupper på flere datoer – kontakt oss for pristilbud.

I tillegg kommer eventuelt reisetillegg og overnattingstillegg ved avholdelse utenfor Oslo-området.

Sted: Fritt valgt egnet lokale organisert av bedriften selv hvor som helst i hele landet. Merk at det tilkommer reisetillegg ved avholdelse utenfor Oslo-området.
Varighet:
Vi anbefaler å sette av ca 2 timer. Varigheten kan tilpasses deres ønsker og behov men krever minst 1 time og begrenset til høyst tre timer for et ordinært kurs.
Smaksprøver: 10 forskjellige smaksprøver som inkluderer både kvalitetssjokolader, referansesjokolade, kakaobønner og kakaosmør.
Kursmateriell: Alle deltakerne får et 12-siders kurshefte med smaksguide og tilrettelagt smakshjul på norsk som kan tas med hjem, samt annen kursrekvisita som smaksark, vurderingsskjema, og lignende.
Kursinnhold:

  • Introduksjon til sjokoladesmaking
  • Gjennomgang av trinnene i sjokoladeproduksjon
  • Oppsummering av sjokoladens historie
  • Forståelse for kvalitetssjokolade som gourmetprodukt
  • Veiledet smaking og vurdering av smaksprøvene
Gruppestørrelse

Inntil 15 deltakere – kr 750,- per person, 15 til 30 deltakere – kr 590,- per person, 30 til 60 deltakere – kr 490,- per person