Svein-Magnus Sørensen
Svein-Magnus er kanskje Norges fremste ekspert på sjokoladesmaking og en aktiv bidragsyter i det internasjonale sjokolademiljøet hvor han blant annet fungerer som dommer i International Chocolate Awards og er en kjent profil på mange sjokoladekonferanser.
I Norge er han gründeren av Sjokoladesmaking.no og stifter og ildsjel bak møteplassen Norway Chocolate Meetup – Lidenskap for Sjokolade. Etter å ha vært opptatt av mørk kvalitetsjokolade i mer enn et tiår har Svein-Magnus vært en drivkraft for å bygge kjennskap til og forståelse for kvalitetssjokolade som et gourmetprodukt ved siden av de vanlige godteproduktene de fleste i Norge forbinder med sjokolade.
Svein-Magnus var den første nordmannen som ble sertifisert sjokoladesmaker hos the International Institute of Chocolate Tasting (i 2012), og han er i dag en av svært få som har gått videre med Level 2 sertifisering (i 2015) og Level 3 sertifisering (i 2017). Har har også deltatt på et stort utvalg av aktuelle internasjonale messer og konferanser for kakao og sjokolade, samt at han på egenhånd har vært på en rekke reiser for å besøke kakaoplantasjer og sjokoladefabrikker i forskjellige land.
Sjokolade CV
- 2020
- Organisator for Scandinavian chocolatier competition i International Chocolate Awards.
- Dommer for World finals, Asian-Pacific regional competition, European regional competition og Hot chocolate competition i International Chocolate Awards.
- 2019
- Deltaker på sjokolademessen Salon du Chocolat 2019 i Paris, Frankrike.
- Deltaker på Chocolate Conservatory 2019 i Paris, Frankrike.
- Deltaker og paneldebattant på World Member Forum for Chocolate Tasting Institute i Firenze, Italia.
- Deltaker på sjokoladekonferansen Chocoa i Amsterdam, Nederland.
- Dommer for World finals, European regional competition og Scandinavian chocolatier competition i International Chocolate Awards.
- 2018
- Dommer for European semi-finals og Scandinavian regional finals i International Chocolate Awards.
- Deltaker på World Cocoa Conference i Berlin, Tyskland.
- Var på studieturer til sjokoladefabrikkene Friis-Holm i Danmark og Belyzium i Berlin.
- 2017
- Var på studietur til sjokoladefabrikker, kakaoplantasjer og forskningsinstitutter i Peru og den Dominikanske republikk.
- Bestått Certified Chocolate Taster Level 3 hos International Institute of Chocolate and Cacao Tasting.
- Dommer for Peru national competition og Scandinavian regional finals av International Chocolate Awards.
- Deltaker på sjokolademessen Salón del Cacao y Chocolate i Lima, Peru.
- 2016
- Etablerte møteplassen Norway Chocolate Meetup – Lidenskap for Sjokolade for norske sjokoladeelskere.
- Dommer for European semi-finals og Scandinavian regional finals i International Chocolate Awards.
- Var på studietur til på sjokoladefabrikker, kakaoplantasjer og forskningsinstitutter på Puerto Rico, samt til sjokoladefabrikken Omnom på Island.
- 2015
- Bestått Certified Chocolate Taster Level 2 hos International Institute of Chocolate Tasting i London, UK.
- Besøk på sjokoladebutikker og sjokoladefabrikker i San Francisco (Dandelion), Boston (Taza, Somerville) og Toronto (Soma).
- 2014
- Deltaker på sjokoladekonferansen Origin Chocolate Event i Amsterdam, Nederland.
- 2013
- Etablerte Norges første nettbutikk dedikert til kvalitetssjokolade på Sjokoladesmaking.no.
- Deltaker på sjokolademessen The Chocolate Show under Chocolate Week i London, Storbritannia.
- 2012
- Fullførte kurset Slow Chocolate tasting workshop hos Seventy% i London (senere godkjent som Certified Chocolate Taster Level 1).
- Deltaker på sjokolademessen Salon du Chocolat i Zürich, Sveits.
- Etablerte virksomheten Sjokoladesmaking AS og begynte kommersiell kursvirksomhet.
- 2011
- Etablerte nettstedet Sjokoladesmaking.no og startet med sjokoladesmakinger som en hobby.
- 2009
- Holdt første sjokoladekurs for venner og kolleger.
- 2006-2009
- Var abonnent hos og deltaker på sjokoladeforumet til britiske Seventy%.
- Dro på studieturer til en rekke sjokoladebutikker og sjokolademuseumer (Brüssel, Brügge, Köln, Praha, Wien).
- 2006
- Oppdaget kvalitetssjokolade under et opphold i Belgia.
Presseomtale
- 2019
- 2018
- 2016
- 2015
- 2014