Norgeslansering av verdens dyreste sjokolade

Verdens dyreste og mest eksklusive sjokolade blir for første gang gjort tilgjengelig i Norge når nettbutikken Sjokoladesmaking.no den 5.november lanserer sjokolademerket To’ak Chocolate.

Det amerikanske sjokolademerket To’ak Chocolate produserer det som ansees å være verdens dyreste og mest eksklusive rene sjokolade, blant annet fordi de kun produserer noen få hundre sjokoladeplater i året. Dette merket blir nå for første gang gjort tilgjengelig i Norge når det den 5. november lanseres for salg hos nettbutikken Sjokoladesmaking.no som har spesialisert seg på å tilby verdens aller beste kvalitetssjokolader her i landet. Selv om dette er sjokolade i det aller høyeste prissjiktet er det allikevel ikke dyrere enn det er oppnåelig for de fleste å kjøpe noen plater, selv om disse naturlig nok er mange ganger dyrere enn det du finner i matbutikken. Sjokoladene fra To’ak er altså ikke noe man bare kaster i seg om man er litt fysen, for disse sjokoladene bør nytes som et gourmetprodukt på linje med spesialkaffe, franske oster og viner eller skotsk whisky.

“Sjokolade er blant mange misforstått som et billig og søtt godteriprodukt som passer best for barn, men ren sjokolade kan faktisk ha et bredere smaksbilde enn rødvin og er i aller høyeste grad et nytelsesmiddel også for voksne. Kvalitetssjokolade kan gi smaksopplevelser som er helt på linje med det man får ved å drikke dyre viner eller eksklusiv kaffe.”

sier sjokoladekjenner Svein-Magnus Sørensen som er gründer av Sjokoladesmaking.no.

Eksklusiv smaksopplevelse

Sjokoladen fra To’ak produseres med kakaobønner fra området Piedra de Plata i Ecuador. Disse gjennomgår en særdeles omfattende foredlingsprosess for å kunne lage sjokolade av eksepsjonelt høy kvalitet. Navnet kommer fra de indianske dialektene som snakkes i Ecuador og kan oversettes til jord og tre – de to elementene som er opphavet for kakaobønnene som brukes til å lage sjokolade. Hos To’ak starter smaksreisen med jorda hvor kakaotrærne dyrkes, og reisen kulminerer i den sensoriske opplevelsen av å kunne smake helt ren sjokolade kombinert med eksklusiv mat og drikke av forskjellige typer. Vinkjennere har lenge hatt muligheten til å kunne utforske sublime og tidløse smaker på denne måten blant det beste verden har å by på. Visjonen til To’ak er å kunne tilby den samme eksklusive opplevelsen også for sjokoladeelskere. Deres mål er rett og slett å forvandle hvordan verden opplever mørk sjokolade ved å heve både fremstilling og smaking av sjokolade til det samme høye nivået som finnes for årgangsvin og fatlagret whisky!

“Denne lanseringen av To’ak er bare det siste steget i vårt arbeid for å kunne tilby mer og bedre kvalitetssjokolade i Norge. Det norske sjokolademarkedet er i stor grad er oversvømt av godteriprodukter laget på billigst mulige råvarer og med store menneskelige tragedier og økologiske utfordringer som resultat, noe vi i Sjokoladesmaking.no har jobbet for å synliggjøre og forbedre i mange år.”

sier gründer og sjokoladekjenner Svein-Magnus Sørensen.

Etisk produksjon

Det er ikke bare på smak at To’ak er blant det ypperste man kan få tak i, for også når det kommer til etisk og miljøvennlig produksjon er de helt i toppklasse blant verdens sjokoladeprodusenter.
To’ak skaffer sin kakao gjennom å jobbe direkte med en liten gruppe gårdbrukere i Piedra de Plata som dyrker noen av de sjeldneste kakaotrærne i verden. Trærne ivaretas etter alle kunstens regler og kakaoen behandles og sorteres nøye for å sikre at de får den aller beste kakaoen som kan oppnås, og for denne kakaoen betaler de også den høyeste kiloprisen for kakao i hele Ecuador. To’ak jobber på denne måten også med lokale bønder, naturvernere og flere universiteter for å beskytte det som trolig er verdens eldste kakaovariant for å kunne pleie den tilbake fra randen av utryddelse.
Ved å kjøpe sjokolade fra To’ak vil du altså i tillegg til å kunne nyte verdens dyreste sjokolade også bidra til at kakaoen denne lages av vil fortsette å eksistere og kunne produseres på en måte som er bra for både miljøet og folkene som lever av å dyrke disse trærne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.