Kan en norsk sjokolade bli kåret til verdens beste?

Rekordmange norske konfektmakere deltar i en prestisjetung internasjonal sjokoladekonkurranse som for første gang arrangeres hjemme hos dommerne i samarbeid med en norsk nettbutikk.

Den anerkjente sjokoladekonkurransen International Chocolate Awards har siden 2012 vurdert og premiert de beste konfekt- og sjokolademakerne i verden. De som tar de gjeveste medaljene i de regionale konkurransene får til slutt være med å konkurrere i den årlige verdensfinalen om hvem som lager verdens beste sjokolade. Konkurransen er verdens største og dommerne prøvesmakte i fjor mer enn 4000 sjokolader, så nåløyet for hvem som kommer videre er trangt!

I årets regionale konkurranse for nordiske konfektmakere står norske produsenter og produkter for første gang for nesten halvparten av bidragene. Dette er vesentlig mer enn tidligere år, noe som kan være fordi det er første gang offisiell samarbeidspartner og mottakssted for sjokoladene er den norske nettbutikken Sjokoladesmaking.no som har spesialisert seg på kvalitetssjokolade. Deres lange erfaring med håndtering, oppbevaring og forsendelse av sjokolade skal sikre at dommere fra hele Europa får tilsendt sine anonymiserte smaksprøver i god stand for en grundig og rettferdig vurdering.

“Det at Sjokoladesmaking.no nå også kan få flere dyktige norske konfektmakere til å delta i en slik internasjonal konkurranse synes vi er skikkelig gøy og vi håper også de stikker av med enda flere av medaljene.”

sier gründer av selskapet og sjokoladekjenner Svein-Magnus Sørensen som selv har vært dommer i mange av konkurransene og verdensfinalene fra International Chocolate Awards de siste årene.

Også for sjokoladedommere har pandemien ført til nye arbeidsformer. Konfektbitene i den skandinaviske konkurransen har hittil blitt vurdert ved at dommerne samles en helg i København for å smake på alle sjokoladene. I år blir vurderingene istedenfor gjort hjemme hos dommerne ved at de mottar anonymiserte smaksprøver i posten og registrerer resultatene i en tilpasset nettløsning.

Vi tror at en positiv effekt av pandemien kan være at konfektmakere har benyttet perioden med lavere aktivitet til å utvikle nye produkter med enda bedre smak og kvalitet enn tidligere.

“Med rekordmange norske deltakere i årets konkurranse er det mulig at Norge kan ta enda flere medaljer enn tidligere år, og kanskje til og med gå helt til topps i verdensfinalen!”

sier sjokoladekjenner Svein-Magnus Sørensen.

Denne utviklingen med større fokus på og anerkjennelse for kvalitetssjokolade i Norge er det vi i Sjokoladesmaking.no har jobbet for i snart ti år. Målet vårt har hele tiden har vært å dele kunnskap om og spre lidenskap for fin mørk sjokolade gjennom de mange kursene i sjokoladesmaking vi har holdt i hele landet. Vi har også gjort god sjokolade lettere tilgjengelig ved å starte Norges første og største nettbutikk dedikert til kvalitetssjokolade fra hele verden. Med internasjonal anerkjennelse håper vi at flere nordmenn kan få øynene opp for at det nå finnes virkelig god sjokolade også her i Norge!

Sjokoladesmaking.no, torsdag 8. oktober 2020

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.