Norske sjokolademerker

Det er per i dag få norske merker som selger det som kan betegnes som fin sjokolade. Sjokolademakere som lager fin sjokolade fra kakaobønner i Norge er det nesten ingen av, men det finnes et utvalg konditorer som bruker koverture av høy kvalitet til å lage konfekt og andre sjokoladeprodukter. Dette er en oversikt over de norske merkene vi kjenner til og kan gå gode for!

Listen er ikke utfyllende, så send gjerne inn tips om andre produsenter du vet om til [email protected], så kan vi kvalitetssikre dem!


Sjokoladeprodusenter i Norge

Fjåk Sjokolade (Bergen)fjåk

Fjåk sjokolade er den mest veletablerte bean-to-bar sjokoladefabrikken i Norge som ble startet av to innflytta jenter på Vestlandet. De har nå bred distribusjon over hele landet og har funnet haugevis av medaljer for sine sjokolader i både International Chocolate Awards, Good Food Awards og Academy of Chocolate Awards!
http://fjaak.no/

Nittedal sjokoladefabrikk (Romerike)

Nittedal sjokoladefabrikk er en av de nyeste sjokoladeprodusentene i Norge som lager fantastisk håndverkssjokolade med utgangspunkt i kakaobønner fra mange forskjellige opprinnelser, i tillegg til konfekt og desserter, iskrem, makroner, petit fours, og kaker.
http://www.nittedalsjokoladefabrikk.no/

Xoco by Corina (Stavanger)

Venezuelanske Corina er et friskt pust i det norske sjokolademarkedet med både bean-to-bar sjokolade, sjokoladepålegg og konfekt fra egne råvarer, og også hun har  vunnet et utvalg medaljer i International Chocolate Awards.
https://xoco.no/

Den Lille Sjokoladefabrikken på Bærums Verksjokoladefabrikken

Siden 1996 har Norge hatt en lokal sjokolademaker på Bærums Verk, så de må sies å være den første produsenten av bean-to-bar håndverkssjokolade i Norge. De tar utgangspunkt i kakaobønner fra en egen plantasje nordvest i Guatemala, som gir sjokoladen et krydderpreg av kanel og kardemomme.
http://www.lillesjokoladefabrikken.no/


Anerkjente konfektmakere i Norge

Sjokoladefryd – Jentene på Tunet (Selbu)

På Selbutunet er det satt konfektproduksjon og de lager fantastisk gode sjokoladebiter som faktisk må kunne kalles de aller beste i Norge! Siden de vant sin første medalje i 2017 har de hvert år vunnet en rekke medaljer for sine konfekter i flere forskjellige kategorier i International Chocolate Awards.
https://jentenepaatunet.no/

Sebastien Bruno (Oslo)Sebastien-Bruno-logo-brun-250x92

Disse franske chocolatierene tryller fram fantastiske kaker, makroner og konfekt i tillegg til et spennende utvalg av svært gode opprinnelsessjokolader basert på fransk sjokoladekoverture fra den anerkjente franske sjokoladeprodusenten Chocolaterie De L’Opera.
http://www.sebastienbruno.no/

Pascal (Oslo)pascal

Den kjente konditorien Pascal Dupuy står bak en kjede konditorier og restauranter i Oslo, hvor det blant annet tilbys konfekt og sjokoladeprodukter laget av koverture fra verdens største leverandør av fin sjokolade, franske Valrhona.
http://www.pascal.no

Sverre Sætres konditori (Frogner, Oslo)Logo-292-61

Sverre Sætre, kokebokforfatter og tidligere verdensmester i konditorkunst, har også eget konditori i Oslo hvor han selger kaker, konfekt og annet godt basert på sjokoladekoverture fra Valrhona.
http://www.sverreskonditori.no/

Cielo (Trondheim)cielo

Guttene som ble kjente for sin italienske iskrem har ekspandert til sjokolade og lager i dag spennende og god fair-trade konfekt av belgisk sjokoladekoverture med opprinnelse i Den Dominikanske Republikk.
http://www.cielo.no/

Meium Sjokoladefabrikk (Selbu)meium

Ute på landsbygda lager gårdsfabrikken Meium innovativ økologisk konfekt basert på sjokoladekoverture fra Italia med opprinnelse i Sentral-Amerika, Madagaskar og Papua Ny-Guinea.
http://www.meium.no/

Geiranger Sjokolade – Fjordnær (Geiranger)

Innerst i Geirangerfjorden har Bengt Dahlberg startet konfektmakeri, og etter et dryss av medaljer i International Chocolate Awards må man kunne si at de er blant Norges beste konfektmakere!
http://www.geirangersjokolade.no/