Sjokoladefondant med kvalitetssjokolade!

Sjokoladefondant laget med ordentlig kvalitetssjokolade er helt perfekt som dessert. Vi har testet denne oppskriften med forskjellige kvalitetssjokolader, men synes den blir best med Valrhona Alpaco 66%. Sjokoladen gir fondanten en balansert smak og litt fruktig preg, og kan virkelig ikke sammenlignes med fondanter laget av vanlig bake- eller kokesjokolade.

Denne oppskriften gir ca. seks porsjoner med sjokoladefondant. Ønsker du større porsjoner kan du dele i for eksempel fire.  Men dette er en mektig dessert så om man har spist en tung middag først så kan det være greit å dele den i seks porsjoner. Skal du ha mange gjester er det bare å øke oppskriften og det beste er at fondanten fint kan lages ferdig tidlig på dagen og stekes rett før servering. Det er da lurt å ta den ut og la den stå i romtemperatur 30-60 min før steking.Valrhona Alpaco 66% Ecuador 2013

Ingredienser

  • 125 gram smør
  • 125 gram sukker
  • 150 gram hakket Valrhona Alpaco 66%!
  • 85 gram siktet hvetemel
  • 4 egg
  • 4-6 former
  • smør + mel til å strø formene med
  • vaniljeis

IMG_4046 (2)

 

Fremgangsmåte

Smelt smør og sukker i en kjele over lav varme.

Ha i sjokoladebitene og la den smelte forsiktig under omrøring. Helst ta kjelen av platen eller ha på laveste temperatur. Sjokoladen må ikke bli svidd/brent. Tid er nøkkelen her.

Sikt hvetemelet og rør det forsiktig inn og bland inn ett og ett egg om gangen.

Smør porsjonsformene med smør og strø litt mel oppi – snu de opp ned og dunk melet ut.

Fordel sjokoladefondanten i formene

Stekes midt i ovnen ved 200 grader  i ca. 8-10 minutter. Steketiden varierer fra ovn til ovn, men når det ytterste laget er stivnet, men kaken fortsatt har en flytende kjerne er den ferdig. Det kan være lurt å prøvesteke en fondant for å sjekke tiden i din ovn. Deler du den i fire former vil også steketiden være lengre enn om du deler i seks. Prøv deg frem!

Hvelv fondanten på en tallerken med en gang du tar de ut og la de stå 1-2 minutter før du serverer de med ordentlig god vaniljeis.

Bon apetit!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.