Sjokoladesmaking Hjemme

Har du lyst å ha en smakfull opplevelse sammen med gode venner hvor dere både får kose dere  sammen og lære noe nytt?

Vi kommer hjem til deg eller et annet sted hvor dere skal møtes og holder et smakfullt og engasjerende introduksjonskurs i sjokoladesmaking for deg og din familie og venner.

Smakskurset består av et foredrag om sjokolade som kommer inn på alt fra historie til produksjon av sjokolade, en guidet smaking av 10 forskjellige typer kvalitetssjokolade, samt et kurshefte som dere får beholde.

Merk at dette kurset kun kan avholdes i private hjem i Oslo-området.

Minstepris for avholdelse er kr 3990,- for inntil 7 deltakere.
Ekstra deltakere koster kr 570,- per person.

Ta kontakt på [email protected] for bestilling!

Pris per person:

kr 570,00

Tidspunkt avtales ved epost til [email protected].

Produktnr: K101H Kategori: Stikkord: , , ,

Har du lyst å ha en smakfull opplevelse sammen med gode venner hvor dere både får kose dere  sammen og lære noe nytt?
Våre spennende sjokoladesmakinger med fokus på mørk sjokolade passer perfekt for de som ønsker en temakveld med venner eller som aktivitet i et utdrikningslag eller jubileum for noen som fyller rundt år! Sjokoladebiter fra Domori (Photo by Svein-Magnus Sørensen, CC BY)

På et slikt opplevelseskurs i sjokoladesmaking får man først og fremst lære og oppleve hva sjokolade er og hvorfor smaking av sjokolade kan ligge på et like høyt nivå som smaking av vin eller andre gourmetvarer. Vi begynner med en kort introduksjon til sjokoladens opprinnelse før vi går over til en guidet smaking av en rekke høykvalitets sjokolader av forskjellige typer og merker. Man får lære den beste måten å smake på sjokolade, samt hva som kjennetegner de vanligste typene og opprinnelsene som finnes. Smakingen omfatter alt fra mørke melkesjokolader til rene mørke sjokolader fra forskjellige opprinnelser over hele verden, med hovedfokus på de mest smakfulle sjokoladene med 60%-70% kakaoinnhold. Underveis kommer vi også innom litt sjokoladehistorie og betydningen av sjokolade gjennom tidene, samt at vi går kort igjennom trinnene som inngår i sjokoladeproduksjon og hvordan variasjoner her påvirker smaken. En rekke spennende kvalitetssjokolader og tips til videre utforskning av sjokolade vil også bli nevnt.

Våre hjemmesmakinger tilbys for mindre grupper på ca 5 til 15 personer ved avholdelse enten hjemme hos noen eller i et annet lokale du har organisert. Gjennomføringen av sjokoladesmakingen kan gjøres på et avtalt tidspunkt både ettermiddag, kveld og helg for grupper på alle størrelser med normal varighet på ca 2 timer innenfor 30 minutters kjøretid fra Oslo sentrum. Når sjokoladesmakingen skal finne sted kommer vi til et lokalet du har organisert og vi tar oss da av alle de kursrelaterte detaljene og forberedelsene. Alt du trenger er å ha tilgjengelig i lokalet er sitteplasser foran en flatskjerm-tv eller prosjektør, samt vann og helst bordplass til alle. Opplegget forutsetter minimum én time til gjennomføringen men vi anbefaler om mulig å sette av ca. 2 timer, samt at det må påregnes litt tid til forberedelse i forkant.

Se forøvrig kjøpsvilkårene for våre smakskurs og kontakt oss gjerne på telefon 913 04 810 eller via [email protected] for mer informasjon eller forespørsel om tidspunkt.

Detaljer om sjokoladesmaking hjemme hos deg:

Deltakere og pris: Fast pris kr 3990,- for avholdelse i private hjem for grupper på inntil 7 deltakere. Mulighet for ytterligere deltakere til kr 570,- per person. Merk at kurset ikke er spesielt tilpasset barn så vi anbefaler at deltakerne er minst 15 år gamle.
Sted: Hjemme hos deg eller i et annet privat lokale du har tilgang på innenfor 30 minutters reise med bil fra Oslo sentrum. Du må ha sitteplass til alle foran tv eller prosjektør.
Varighet:
Vi anbefaler å sette av ca 2 timer. Varigheten kan tilpasses deres ønsker og behov men krever minst 1 time og begrenset til høyst tre timer for et ordinært kurs.
Smaksprøver: 10 forskjellige smaksprøver som inkluderer både kvalitetssjokolader, referansesjokolade, kakaobønner og kakaosmør.
Kursmateriell: Alle deltakerne får et 12-siders kurshefte med smaksguide og tilrettelagt smakshjul på norsk som kan tas med hjem, samt annen kursrekvisita som smaksark, vurderingsskjema, og lignende.
Kursinnhold:

  • Introduksjon til sjokoladesmaking
  • Gjennomgang av trinnene i sjokoladeproduksjon
  • Oppsummering av sjokoladens historie
  • Forståelse for kvalitetssjokolade som gourmetprodukt
  • Veiledet smaking og vurdering av smaksprøvene

 

Antall deltakere

Fastpris for 2-8 personer kr 3990,-, Ekstra person kr 590,-