Artikler

Kategori for lengre artikler og anmeldelser.

Norden gjør rent bord i International Chocolate Awards

International Chocolate AwardsVinnerene i årets Europeiske semi-finale i International Chocolate Awards er kåret, og resultatene viser at det er i Norden det skjer!

To av våre favorittprodusenter stakk av med en haug medaljer, hvor danske Friis-Holm blant annet fikk den gjeveste gullmedaljen for Best-in-Competition mørk sjokolade, mens islanske Omnom Chocolate utpekte seg med gullmedalje i klassen for micro-batch produksjon av både mørk og melkesjokolade!

Dommer i Peruvian Chocolate Awards

Image may contain: people sitting, screen and indoorVår sjokoladekjenner Svein-Magnus Sørensen er denne sommeren i Peru hvor han blant annet skal være dommer i den peruanske konkurransen av International Chocolate Awards. Ved bildet til høyre var han godt i gang med bedømmelsene i konkurransen, hvor et par dusin biter var unnagjort og et hundretalls biter gjenstod!

Sjokoladefondant med kvalitetssjokolade!

Sjokoladefondant laget med ordentlig kvalitetssjokolade er helt perfekt som dessert. Vi har testet denne oppskriften med forskjellige kvalitetssjokolader, men synes den blir best med Valrhona Alpaco 66%. Sjokoladen gir fondanten en balansert smak og litt fruktig preg, og kan virkelig ikke sammenlignes med fondanter laget av vanlig bake- eller kokesjokolade.

Chocolate chip cookies

Disse sjokoladekjeksene smaker helt fantastisk med ordentlig kvalitetssjokolade, og vi har prøvd oss på en sunn variant som ble veldig god. Oppskriften er både glutenfri, nesten sukkerfri og lavkarbovennlig. Ønsker du å lage mer tradisjonelle cookies kan du erstatte mandelmelet med vanlig hvetemel og sukrin gold med vanlig brunt sukker.

Besøk Alexeeva & Jones og forlat med et digert smil!

Du vet den opplevelsen du får når du møter personer som er så utrolig engasjert i jobben sin og sprer ordentlig glede i møte med kunder? Alexeeva & Jones i Notting Hill London er et slikt sted! Butikken er feiret nylig et år og er et must å besøke i London.

Vi lanserer nettbutikk!

Sjokoladesmaking.no utvider og lanserer nettbutikk. Målet er å gjøre fin kvalitetsjokolade mer tilgjengelig i Norge og tilby spesielt utvalgte smakssett og kvalitetssjokolader.
Gjør-det-selv sjokoladesmaking - Mørk sjokolade

Vår sjokoladekjenner Svein-Magnus Sørensen har i lengre tid hatt en visjon om å gjøre kvalitettsjokolade mer tilgjengelig og utvide tjenestene til Sjokoladesmaking.no