Chocolate chip cookies

Disse sjokoladekjeksene smaker helt fantastisk med ordentlig kvalitetssjokolade, og vi har prøvd oss på en sunn variant som ble veldig god. Oppskriften er både glutenfri, nesten sukkerfri og lavkarbovennlig. Ønsker du å lage mer tradisjonelle cookies kan du erstatte mandelmelet med vanlig hvetemel og sukrin gold med vanlig brunt sukker.
Men vi anbefaler å prøve oppskriften under 🙂

Oppskriften gir 12 cookies:

  • 100 gram mykt smør
  • 0,5 dl Sukrin Gold
  • 1 egg
  • 0,7 dl fettredusert mandelmel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljepulver / vaniljesukker
  • 80 gram hakket kvalitetssjokolade*

* Sjokoladesmaken er tydelig så ved å bruke ordentlig kvalitetssjokolade (ikke Freia eller Lindt ol.!!) får du fantastiske cookies.
Forslag til hva du kan bruke:
Valrhona Araguani 72% – gir en kraftig smaksopplevelse og veldig smakfulle cookies
Michel Cluizel Mokaya 66% – en mer rundere og litt søtere smak
Valrhona Alpaco 66% – gir litt ekstra fruktig- og friskhet.
Valrhona Abinao 85% – en mer kraftig og mindre søt smak.

Fremgangsmåte:

Visp smør og Sukrin godt sammen. Tilsett egget og rør videre. Bland inn mandelmelet, vaniljepulveret og bakepulveret.

Tilsett den hakkete sjokoladen forsiktig til slutt. Denne gangen delte vi deigen i to før vi tilsatte sjokoladen, og lagde halvparten med Valrhona Araguani 72% og resten med Michel Cluizel Mokaya 66%. Det gir en interessant smaksopplevelse å sammenligne hvor stor forskjell sjokolade utgjør i bakverk og kaker.

Bruk en spiseskje og sett små topper på bakepapiret. De blir flate under steking. Stek midt i ovnen på 175 grader i ca. 15 minutter.

De er helt myke når de tas ut av stekeovnen så la de avkjøles godt før du flytter de til et fat eller en bok og lar de avkjøle helt i kjøleskapet.

Så er det bare å nyte! Bon apetit!

IMG_0573

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.