Norske sjokolademerker

Det er per i dag få norske merker som selger det som kan betegnes som fin sjokolade. Sjokolademakere som lager fin sjokolade fra kakaobønner i Norge er det nesten ingen av, men det finnes et utvalg konditorer som bruker koverture av høy kvalitet til å lage konfekt og andre sjokoladeprodukter. Dette er en oversikt over de norske merkene vi kjenner til og kan gå gode for!

Listen er ikke utfyllende, så send gjerne inn tips om andre produsenter du vet om til post@sjokoladesmaking.no, så kan vi kvalitetssikre dem!

 

Sjokoladeprodusenter i Norge


 

Choco L’Ompa (tidligere Den Lille Sjokoladefabrikken på Bærums Verk)sjokoladefabrikken

Siden 1996 har Norge hatt en lokal sjokolademaker på Bærums Verk. De tar utgangspunkt i kakaobønner fra en egen plantasje nordvest i Guatemala, som gir et krydderpreg av kanel og kardemomme.
http://www.chokolompa.no/

 

Bønnhørt (Oslo)

Bønnhørt logo

Bønnhørt er en små-skala hobbyvirksomhet i Oslo som lager svært god kvalitetssjokolade fra et bredt utvalg opprinnelser over hele verden, men sjokoladene deres er ikke kommersielt tilgjengelige.
http://bonnhort.no/

 

Fjåk Sjokolade (Bergen)fjåk

Fjåk sjokolade er en nystartet bean-to-bar sjokoladefabrikk startet av to innflytta jenter på Vestlandet. Vi håper de vil gjøre stor suksess med sjokoladene sine når de kommer ordentlig igang med distribusjonen av sine sjokolader!
http://fjaak.no/

 

Xoco by Corina (Stavanger)

Venezuelanske Corina er et friskt pust i det norske sjokolademarkedet med både bean-to-bar sjokolade og konfekt fra egne råvarer som attpåtil har vunnet medaljer i International Chocolate Awards.
https://xoco.no/

 

Bergen Kaffebrenneri (Bergen)

En av de nyeste aktørene på det norske sjokolademarkedet er Bergen Kaffebrenneri som i tillegg til kaffe også lager sin egen bean-to-bar sjokolade fra en rekke spennende opprinnelser.
http://kaffebrenneri.de.gpu.no/

 

 

Anerkjente konfektmakere i Norge


 

Sebastien Bruno (Oslo)Sebastien-Bruno-logo-brun-250x92

Disse franske chocolatierene tryller fram fantastiske kaker, makroner og konfekt i tillegg til et spennende utvalg av svært gode opprinnelsessjokolader basert på fransk sjokoladekoverture fra Chocolaterie De L’Opera.
http://www.sebastienbruno.no/

 

Pascal (Oslo)pascal

Den kjente konditorien Pascal Dupuy står bak en kjede konditorier og restauranter i Oslo, hvor det blant annet tilbys konfekt og sjokoladeprodukter av koverture fra verdens største leverandør av fin sjokolade, franske Valrhona.
http://www.pascal.no

 

Sverre Sætres konditori (Frogner, Oslo)Logo-292-61

Sverre Sætre, kokebokforfatter og tidligere verdensmester i konditorkunst, har også eget konditori i Oslo hvor han selger kaker, konfekt og annet godt basert på sjokoladekoverture fra Valrhona.
http://www.sverreskonditori.no/

 

Cielo (Trondheim)cielo

Guttene som ble kjente for sin italienske iskrem har ekspandert til sjokolade og lager i dag spennende og god fair-trade konfekt av belgisk sjokoladekoverture med opprinnelse i Den Dominikanske Republikk.
http://www.cielo.no/

 

Meium Sjokoladefabrikk (Selbu)meium

Ute på landsbygda lager gårdsfabrikken Meium innovativ økologisk konfekt basert på sjokoladekoverture fra Italia med opprinnelse i Sentral-Amerika, Madagaskar og Papua Ny-Guinea.
http://www.meium.no/

 

Sjokoladefryd – Jentene på Tunet (Selbu)

På Selbutunet har en gruppe jenter satt i gang sin egen konfektproduksjon og lager fantastisk gode sjokoladebiter. En av sjokoladene deres vant sågar medalje i den Skandinaviske finale i International Chocolate Awards i 2017.
https://jentenepaatunet.no/

 

Geiranger Sjokolade – Fjordnær (Geiranger)

Innerst i Geirangerfjorden har Bengt Dahlberg startet konfektmakeri, og etter et dryss av medaljer i Skandinaviske finalen av International Chocolate Awards i 2017 må man kunne si at de er Norges beste konfektmakere!
http://www.geirangersjokolade.no/

 

Kommentarfeltet er stengt.