Drikkesjokolade

Drikkesjokolade er en samlebetegnelse for kakao og sjokoladeprodukter som skal drikkes istedenfor å spises. De fleste typene er sjokolade og kakaovarianter som er ment å blandes ut i vann eller melk for å lage varm sjokoladedrikk, men det finnes også kalde kakaobaserte drikker. Dette er de vanligste formene for å nyte sjokolade som en drikk:

  • Kakaopulver – et fettredusert pulver av oppmalt kakaomasse som sammen med sukker og eventuelt litt smør blandes ut i varmt vann eller melk til varm kakaodrikk.
  • Sjokolade – vanlig koverturesjokolade i dråper eller skavet til flak som er lett å smelte for å blandes ut i vann eller melk til en fyldigere varm sjokoladedrikk enn det man får fra kakao.
  • Kakao-te – det tørkede skallet fra kakaobønner kan trekkes i varmt vann på samme måte som annen type te og gir en spennede kakao-te med unik smak av tørkede krydder.
  • Kakaojuice – lages av fruktkjøttet fra kakaofrukten og gir en tropisk frisk, søt og syrlig fruktjuice. Nytes som den er eller blandes i drinker.

No products found which match your selection.