Sjokoladesmaking hos bedrifter

Beskrivelse

Leter du etter en smakfull opplevelse til et arrangement for kunder, ansatte eller medlemmer i din bedrift eller organisasjon?
Vårt spennende kurs i sjokoladesmaking med mørk kvalitetssjokolade passer perfekt som teambuilding, kick-off-aktivitet eller sosial samling i de fleste både store og små grupper. Sjokoladebiter fra Domori (Photo by Svein-Magnus Sørensen, CC BY)

Opplegget på våre sjokoladekurs gir deltakerne en introduksjon til sjokoladesmaking hvor får man lære hva kvalitetssjokolade er og hvorfor smaking av sjokolade kan ligge på et like høyt nivå som smaking av vin eller andre gourmetvarer. Vi begynner med en kort introduksjon til sjokoladens opprinnelse før vi går over til en guidet smaking av en rekke høykvalitets sjokolader av forskjellige typer og merker. Man får lære den beste måten å smake på sjokolade, samt hva som kjennetegner de vanligste typene og opprinnelsene som finnes. Smakingen omfatter alt fra mørke melkesjokolader til rene mørke sjokolader fra forskjellige opprinnelser over hele verden, med hovedfokus på de mest smakfulle sjokoladene med 60%-70% kakaoinnhold. Underveis kommer vi også innom litt sjokoladehistorie og betydningen av sjokolade gjennom tidene, samt at vi går kort igjennom trinnene som inngår i sjokoladeproduksjon og hvordan variasjoner her påvirker smaken. En rekke spennende kvalitetssjokolader og tips til videre utforskning av sjokolade vil også bli nevnt.

Oppsett for sjokoladesmaking (Photo by Svein-Magnus Sørensen, CC BY)For våre sjokoladesmakinger anbefaler vi at man setter av ca 2 timer, men opplegget kan tilpasses til deres arrangement etter ønske. Kurset kan holdes over hele landet for grupper på minimum 6 personer, dog vil det tilkomme et reisetillegg ved avholdelse utenfor Oslo-området. Vi holder gjerne kurs i Bergen, Stavanger, Trondheim, Kristiansand, Tromsø og i de fleste andre andre byer dersom det er ønskelig, også om det er nødvendig med overnatting om hjemreise ikke kan gjennomføres før neste dag.

Ved gjennomføring tar vi oss av alle de kursrelaterte detaljene, mens du som arrangør kun må stille med et egnet lokale, framvisningsutstyr og vann til deltakere. Kurset kan holdes i alt fra auditorium til møterom, i en kantine eller i private hjem så lenge det er tilgang på en prosjektør eller flatskjerms-tv.

Se forøvrig kjøpsvilkårene for våre smakskurs og kontakt oss gjerne på telefon 913 04 810 eller via [email protected] for mer informasjon eller forespørsel om tidspunkt.

Detaljer om sjokoladesmaking hos bedrifter:

Deltakere og pris: Minimum 10 deltakere, ingen øvre begrensning så lenge lokalet er egnet for antallet.

  • Liten gruppe – kr 495,- per person for 6 til 19 deltakere
  • Stor gruppe – kr 395,- per person for 20 til 50 deltakere
  • Ekstra stor gruppe eller flere grupper på flere datoer – kontakt oss for pristilbud.

I tillegg kommer eventuelt reisetillegg og overnattingstillegg ved avholdelse utenfor Oslo.

Sted: Fritt valgt egnet lokale organisert av bedriften selv hvor som helst i hele landet. Merk at det tilkommer reisetillegg utenfor Oslo.
Varighet:
Gjennomføringen krever minst 1 time, men vi anbefaler å sette av ca 2 timer. Varigheten kan tilpasses etter deres ønske og behov.
Smaksprøver: 10 forskjellige smaksprøver som inkluderer både kvalitetssjokolader, referansesjokolade, kakaobønner og kakaosmør.
Kursmateriell: Alle deltakerne får et tilpasset 12-siders kurshefte med smaksguide og tilrettelagt smakshjul på norsk som kan tas med hjem, samt en rabattkode til nettbutikken og annen kursrekvisita.
Kursinnhold:

  • Introduksjon til sjokoladesmaking
  • Veiledet smaking og smaksvurdering
  • Fortelling om sjokoladens historie
  • Gjennomgang av trinnene i sjokoladeproduksjon
  • Forståelse for kvalitetssjokolade som gourmetprodukt

 

Du liker kanskje også…