Cacaosuyo Cuzco Peru 80%

Beskrivelse

Cacaosuyo Cuzco Peru 80% er laget av kakao fra området rundt byen Cusco i Andesfjellene. Kakaoen fra denne regionen er kjent som Chuncho-kakao, oppkalt etter jungelområdet Chunchada, og denne kakaotypen er ansett å være blant de beste kakaobønnene i Peru. Denne sjokoladen har en lett grov tekstur og en overraskende mild smak for en ekstra mørk sjokolade grunnet den naturlige sødmen og balansen i kakaoen, noe som også gir smaken et preg av modne syrlige frukter med hint av krydder og urter i avslutningen.
Sjokoladen vant hele 5 medaljer i verdensfinalen av International Chocolate Awards 2020-21, herunder også “Best-in-competition Gold” og må derfor kunne kalles verdens beste sjokolade!

Cacaosuyo er en peruansk sjokoladeprodusent i Lima hvor Eduardo Lanfranco og Samir Giha lager tree-to-bar sjokolade av eksepsjonelt høy kvalitet ved å følge kakaoen tett i alle ledd fra innhøsting og fermentering, og videre gjennom røsting og bearbeiding for å lage best mulig sjokolade. Cacaosuyo er så opptatte av kakaokvalitet at bønner fra hver leveranse sendes til et dedikert laboratorium for analyse og klassifisering etter type, slik at sjeldne varianter kan oppdages og deretter beskyttes gjennom kultivering ved å utvikle egne smaksprofiler for disse.

Hver plate består av 70 gram ren mørk sjokolade. Bestillingen pakkes i dekorativt silkepapir. Velg “Gavepakking” for å få sjokoladene pakket i cellofan i tillegg.
Ingredienser: Kakaobønner fra Peru, rørsukker. Kan inneholde spor av laktose. Oppbevares tørt og kjølig.

Tilleggsinformasjon

Vekt 85 g