Varmeskadet sjokolade

Skrevet av Svein-Magnus på oktober 01, 2012  /   Publisert i Mikroblogg

Har du noen gang åpnet en sjokolade som har sett ut som dette?

Photo: Har du noen gang åpnet en sjokolade som har sett ut som dette? Det hvite belegget på overflaten kalles 'bloom' og skyldes vanligvis at litt kakaofett er smeltet fordi sjokoladen har vært lagret ved for høy temperatur. Belegget kan også være sukker som er trukket til overflaten av høy luftfuktighet, for eksempel hvis en sjokolade har ligget åpnet i et kjøleskap. Heldigvis er det ingen grunn til bekymring for så lenge det er ren sjokolade som ikke inneholder melk kan den trygt spises selv om utseendet ikke er på topp, og med unntak av at sjokoladen kan ha blitt litt tørrere og hardere enn normalt vil til og med smaken være like god som før!
Det hvite belegget på overflaten kalles ‘bloom’ og skyldes vanligvis at litt kakaofett er smeltet fordi sjokoladen har vært lagret ved for høy temperatur. Belegget kan også være sukker som er trukket til overflaten av høy luftfuktighet, for eksempel hvis en sjokolade har ligget åpnet i et kjøleskap.

Heldigvis er det ingen grunn til bekymring for så lenge det er ren sjokolade som ikke inneholder melk kan den trygt spises selv om utseendet ikke er på topp, og med unntak av at sjokoladen kan ha blitt litt tørrere og hardere enn normalt vil til og med smaken være like god som før!

Post en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.