Mer Amedei på lager!

Skrevet av Carina på oktober 12, 2014  /   ingen kommentarer

Nå har vi fått flere sjokolader fra Amedei på lager. Italienske Amedei er ansett som den mest anerkjente produsenten av fin sjokolade i verden og selv om Amedei ligger litt høyere i pris enn andre merker hører vi ofte fra de som smaker Amedei at den er verdt hver eneste krone.

Les mer

Damian Allsop

Skrevet av Svein-Magnus på november 04, 2013  /   ingen kommentarer

Har du hørt om Damian Allsop Chocolates og deres water ganaches? Vann og sjokolade passer vanligvis ikke så bra sammen, men Damian har virkelig fått til å hente ut smaken av sjokolade i en ganache ved bruk av vann istedenfor fløte, og hans “H2O chocolates” er nydelige!

Les mer

Nothing Like Chocolate

Skrevet av Svein-Magnus på september 13, 2013  /   ingen kommentarer

photo-main

Visste du at barneslaver brukes i produksjonen av veldig mye av den masseproduserte sjokoladen?

Vi har rettighetene til å vise filmen “Nothing like chocolate” i Norge og denne filmen er noe ALLE med litt samfunnsengasjement bør se! Filmvisninger blir satt opp i løpet av høsten!

Les mer

Sjokoladetips: Cacao Sampaka

Skrevet av Svein-Magnus på juni 17, 2013  /   ingen kommentarer

Månedens sjokoladetips: Skal du til Spania, Portugal, Japan eller Dubai i sommer, anbefaler vi deg å ta turen innom Cacao Sampaka. Dette er en av våre absolutte favoritter!

Vi har smakt oss gjennom store deler av butikken og kvaliteten på sjokoladen de lager er fantastisk!

Les mer

Sjokoladetips: Amedei Chuao

Skrevet av Svein-Magnus på april 06, 2013  /   ingen kommentarer

Månedens sjokoladetips er Chuao 70% fra Amedei, som regnes som en av verdens beste sjokolader.

Sjokoladen har en tydelig og karakteristisk profil som er preget av kakaotypen den inneholder. Den kan beskrives som himmelsk – både overveldende og inspirerende samtidig.

Les mer

Sjokoladetips: Valrhona Alpaco

Skrevet av Svein-Magnus på mars 01, 2013  /   ingen kommentarer

Photo: Månedens sjokoladetips er Valrhona Grand Cru Alpaco, som er en 66% sjokolade fra Ecuador.Hint av Jasmin og appelsinblomster sammen med tre og balansert bitterhet gjør denne sjokoladen til en sann smaksopplevelse! Perfekt alene, men også god i bakverk. Kan kjøpes på en del Meny -og Ultrabutikker og enkelte cafèer og spesialbutikker.Månedens sjokoladetips er Valrhona Grand Cru Alpaco, som er en 66% sjokolade fra Ecuador.

Hint av Jasmin og appelsinblomster sammen med tre og balansert bitterhet gjør denne sjokoladen til en sann smaksopplevelse! Perfekt alene, men også god i bakverk.
Kan kjøpes på en del Meny -og Ultrabutikker og i enkelte cafèer og spesialbutikker.

Les mer

Varmeskadet sjokolade

Skrevet av Svein-Magnus på oktober 01, 2012  /   ingen kommentarer

Har du noen gang åpnet en sjokolade som har sett ut som dette?

Photo: Har du noen gang åpnet en sjokolade som har sett ut som dette? Det hvite belegget på overflaten kalles 'bloom' og skyldes vanligvis at litt kakaofett er smeltet fordi sjokoladen har vært lagret ved for høy temperatur. Belegget kan også være sukker som er trukket til overflaten av høy luftfuktighet, for eksempel hvis en sjokolade har ligget åpnet i et kjøleskap. Heldigvis er det ingen grunn til bekymring for så lenge det er ren sjokolade som ikke inneholder melk kan den trygt spises selv om utseendet ikke er på topp, og med unntak av at sjokoladen kan ha blitt litt tørrere og hardere enn normalt vil til og med smaken være like god som før!
Det hvite belegget på overflaten kalles ‘bloom’ og skyldes vanligvis at litt kakaofett er smeltet fordi sjokoladen har vært lagret ved for høy temperatur. Belegget kan også være sukker som er trukket til overflaten av høy luftfuktighet, for eksempel hvis en sjokolade har ligget åpnet i et kjøleskap.

Les mer

Gaveesker fra zChocolat

Skrevet av Svein-Magnus på mai 09, 2012  /   ingen kommentarer

Skal man gi noen en helt spesiell og eksklusiv sjokoladegave kan man knapt finne noe som tar seg bedre ut enn de delikat inngraverte gaveeskene fra zChocolat utformet i solid mahogny og messing, og sjokoladene er faktisk av høy kvalitet de også!

Les mer

Påskeegg

Skrevet av Svein-Magnus på april 09, 2012  /   ingen kommentarer
Nå er påsken snart over og jeg håper at alle har fått mye god sjokolade i påskeeggene, men for de som ikke har fått nok er dette tiden du kan gjøre noen virkelige kupp på årets påskekreasjoner! For eksempel er det nå halv pris på mange typer egg og andre påskeprodukter fra Hotel Chocolat.
Les mer