Varmeskadet sjokolade

Skrevet av Svein-Magnus på oktober 01, 2012  /   ingen kommentarer

Har du noen gang åpnet en sjokolade som har sett ut som dette?

Photo: Har du noen gang åpnet en sjokolade som har sett ut som dette? Det hvite belegget på overflaten kalles 'bloom' og skyldes vanligvis at litt kakaofett er smeltet fordi sjokoladen har vært lagret ved for høy temperatur. Belegget kan også være sukker som er trukket til overflaten av høy luftfuktighet, for eksempel hvis en sjokolade har ligget åpnet i et kjøleskap. Heldigvis er det ingen grunn til bekymring for så lenge det er ren sjokolade som ikke inneholder melk kan den trygt spises selv om utseendet ikke er på topp, og med unntak av at sjokoladen kan ha blitt litt tørrere og hardere enn normalt vil til og med smaken være like god som før!
Det hvite belegget på overflaten kalles ‘bloom’ og skyldes vanligvis at litt kakaofett er smeltet fordi sjokoladen har vært lagret ved for høy temperatur. Belegget kan også være sukker som er trukket til overflaten av høy luftfuktighet, for eksempel hvis en sjokolade har ligget åpnet i et kjøleskap.

Les mer

Gaveesker fra zChocolat

Skrevet av Svein-Magnus på mai 09, 2012  /   ingen kommentarer

Skal man gi noen en helt spesiell og eksklusiv sjokoladegave kan man knapt finne noe som tar seg bedre ut enn de delikat inngraverte gaveeskene fra zChocolat utformet i solid mahogny og messing, og sjokoladene er faktisk av høy kvalitet de også!

Les mer

Slow Chocolate

Skrevet av Svein-Magnus på april 14, 2012  /   ingen kommentarer

Photo: Nøkkelen for å virkelig kunne nyte god sjokolade er å ta seg god tid, det lar smakene utvikle seg og lar det smeltende kakaosmøret ta brodden av bitterheten. "Melt, don't munch" altså!Selv en sjokoladekjenner trenger å utvide sine horisonter, så nå i April var jeg på Slow Chocolate-kurs i London med Martin Christy fra SeventyPercent!

Nøkkelen for å virkelig kunne nyte god sjokolade er å ta seg god tid, det lar smakene utvikle seg og lar det smeltende kakaosmøret ta brodden av bitterheten.

Les mer

Påskeegg

Skrevet av Svein-Magnus på april 09, 2012  /   ingen kommentarer
Nå er påsken snart over og jeg håper at alle har fått mye god sjokolade i påskeeggene, men for de som ikke har fått nok er dette tiden du kan gjøre noen virkelige kupp på årets påskekreasjoner! For eksempel er det nå halv pris på mange typer egg og andre påskeprodukter fra Hotel Chocolat.
Les mer

Tid for adventskalender

Skrevet av Svein-Magnus på november 23, 2011  /   ingen kommentarer

Sjokolade i adventskalenderen er en tradisjon for mange, dog er kvaliteten på de ferdigkjøpte fra matbutikken ofte laber. Men hvor finner man noe bedre?

Eksklusive adventskalendere fra blant annet Lindt og andre merker kan fås i godtebutikker slik som Konfektspesialisten på Glassmagasinet og Dropsen på Sandvika Storsenter, eller så kan man jo lage kalenderen selv.

Les mer

Økonomer og fin sjokolade

Skrevet av Svein-Magnus på oktober 25, 2011  /   ingen kommentarer

For noen uker siden fikk siviløkonomene i foreningen Econa oppleve en reise inn i sjokoladens verden på et av våre kurs, og de lurte naturligvis på om fin kvalitetssjokolade er dyrt. De fikk selvfølgelig vite at det er ikke alltid det er prisen som betyr mest.

Les mer

Åkessons med pepper

Skrevet av Svein-Magnus på september 19, 2011  /   ingen kommentarer

Også i vårt naboland Sverige spirer det en spennende sjokoladebevegelse. Et av stjerneskuddene våre naboer står for er den internasjonale bedriften Åkessons, en pepperimportør og sjokolademaker som lager kvalitetssjokolade med pepper fra egne plantasjer på Madagaskar og i Brasil. De tok hjem flere priser fra årets Academy of Chocolate Awards og er vel verdt en smak!

Les mer

Passer også i utdrikningslag

Skrevet av Svein-Magnus på juli 03, 2011  /   ingen kommentarer
Jentene i utdrikningslaget til Vivi fikk i går en smakfull introduksjon til den fantastiske verdenen av fin mørk sjokolade, og med denne inspirasjonen og noen tips på veien står bruden og hennes venninner nå godt rustet til å finne egne fantastiske sjokoladeopplevelser framover!
Les mer

Smaking for Itera

Skrevet av Svein-Magnus på juni 29, 2011  /   ingen kommentarer

Vi har de siste månedene holdt en rekke smakskurs for en stor gruppe ansatte i Itera Consulting og dets søsterselskaper hvor deltakerne virkelig har fått åpnet øynene for fin sjokolade!

Gjennom våre kurs har de fått delta på en smaksreise verden rundt i fin sjokolade, med spennende smakebiter fra Vest-Afrika, Madagaskar, Papua Ny-Guinea og ikke minst flere forskjellige plantasjer i Venezuela.

Les mer

Favorittsjokolade

Skrevet av Svein-Magnus på juni 21, 2011  /   ingen kommentarer

Hva er favorittsjokoladen til en sjokoladekjenner? Svaret er naturligvis at det kommer an på, men for de som liker passe mørk sjokolade er de venezuelanske 66% Conception platene fra Michel Cluizel en sikker vinner. Disse er også greit tilgjengelige i Oslo og fås blant annet i Stockfleths butikker over hele byen.

Les mer