Høstregn og god sjokolade

Skrevet av Svein-Magnus på august 09, 2017  /   ingen kommentarer

Det høljer virkelig ned i Oslo i dag! Så da gjør man det beste ut av en ellers så grå dag og hilser på to gode venner fra Madagaskar 🍫

Begge to + flere andre sjokolader er på på salg i nettbutikken nå

Les mer

Norden gjør rent bord i International Chocolate Awards

Skrevet av Svein-Magnus på august 03, 2017  /   ingen kommentarer

International Chocolate AwardsVinnerene i årets Europeiske semi-finale i International Chocolate Awards er kåret, og resultatene viser at det er i Norden det skjer!

To av våre favorittprodusenter stakk av med en haug medaljer, hvor danske Friis-Holm blant annet fikk den gjeveste gullmedaljen for Best-in-Competition mørk sjokolade, mens islanske Omnom Chocolate utpekte seg med gullmedalje i klassen for micro-batch produksjon av både mørk og melkesjokolade!

Les mer

Certified Chocolate Taster Level 3

Skrevet av Svein-Magnus på juli 28, 2017  /   ingen kommentarer

Vår sjokoladesmaker Svein-Magnus Sørensen var i sommer på kurs i Peru for å ta nivå 3 sertifisering som sjokoladesmaker hos The International Institute of Chocolate and Cacao Tasting.Dette var første gang kurset ble avholdt så han ble med dette blant de første i verden som tok denne sertifiseringen blant en gruppe andre sjokoladeelskere fra hele verden, hvor foruten Norge det også var representert personer fra Nederland, Belgia, Storbrittania, USA, Taiwan, Hong Kong, Italia og Portugal!

Les mer

Dommer i Peruvian Chocolate Awards

Skrevet av Svein-Magnus på juli 07, 2017  /   ingen kommentarer

Image may contain: people sitting, screen and indoorVår sjokoladekjenner Svein-Magnus Sørensen er denne sommeren i Peru hvor han blant annet skal være dommer i den peruanske konkurransen av International Chocolate Awards. Ved bildet til høyre var han godt i gang med bedømmelsene i konkurransen, hvor et par dusin biter var unnagjort og et hundretalls biter gjenstod!

Les mer

Første norske medaljer i International Chocolate Awards!

Skrevet av Svein-Magnus på juni 09, 2017  /   ingen kommentarer

Resultatene fra årets skandinaviske finale i International Chocolate Awards er klare, og vi kan for første gang gratulere et sett med norske medaljevinnere for sine konfekter!

Vi sier derfor hipp hipp hurra til Xoco by Corina som tok en bronsemedalje, sender store gratulasjoner til Sjokoladefryd som tok en sølvmedalje, og ønsker trippelt hurra til Geiranger Sjokolade, Fjordnaer som vant både to sølv og en bronse i årets finale!

Les mer

Norway Chocolate Meetup

Skrevet av Svein-Magnus på november 06, 2016  /   ingen kommentarer

Har du lyst å møte likesinnede sjokoladeelskere?
Vi har tatt initiativ til å etablere en sjokolademeetup hvor vi jevnlig vil arrangere forskjellige treff, temakvelder og foredrag om sjokoladesmaking og sjokoladeproduksjon, slik at man kan møte andre med samme interesse og lære mer om sjokolade!

Les mer

Forskjellen på brun og hvit sjokolade

Skrevet av Svein-Magnus på oktober 28, 2016  /   ingen kommentarer

Har du lurt på hva som egentlig skiller hvit sjokolade fra de brune sjokoladene vi vanligvis anbefaler? Vi fikk dette spørsmålet fra KK.no, og i artikkelen under kan du lese svaret vårt!

 

http://www.kk.no/helse-kosthold-trening/hva-er-egentlig-forskjellen-p%C3%A5-brun-og-hvit-sjokolade-41201

Les mer

Vinnere av International Chocolate Awards 2016

Skrevet av Svein-Magnus på oktober 15, 2016  /   ingen kommentarer

Årets finale av International Chocolate Awards er nå avsluttet, og her er vinnerne!

Vi gratulerer spesielt til Bonnat og Fruition som tok de høysthengende gullmedaljene for ‘best-in-competition’ i kategoriene for ren mørk og melkesjokolade, men også til islandske Omnom som med sin Madagascar 66% vant både gullmedalje for beste økologiske microbatch sjokolade og sølvmedalje for beste mørke microbatch-sjokolade.

Les mer

Marou fra Vietnam

Skrevet av Svein-Magnus på oktober 06, 2016  /   ingen kommentarer

Ved å gjøre hele prosessen frem til ferdig sjokolade i Vietnam skaper Marou en rekke arbeidsplasser og sikrer bedre betaling til kakaobøndene. Etisk og bærekraftig sjokolade som kan spises med god samvittighet kombinert med fantastiske smaker – ja takk sier vi!

Les mer

Hjelp Yabisi Kakaw!

Skrevet av Svein-Magnus på september 30, 2016  /   ingen kommentarer

Våre venner hos Yabisi Kakaw på Puerto Rico mistet i fjor en rekke kakaotrær grunnet tørke. Nå trenger de din hjelp for å unngå at det samme skjer igjen og de søker derfor lån gjennom Kiva til å forberede vanningssystemet på kakaoplantasjen sin!

Les mer

Sjokolade på Matkontrollen

Skrevet av Svein-Magnus på september 29, 2016  /   ingen kommentarer

SJOKOLADEKJENNER: Svein-Magnus Sørensen er Norges første og eneste sertifiserte sjokoladesmaker. Foto: Matkontrollen/TV 2.I kveld tester Matkontrollen på TV2 de nye melkesjokoladene fra Nidar, og vår sjokoladesmaker Svein-Magnus Sørensen er med i programmet med en blindtest av den nye sjokoladen opp mot klassikeren Freia og billigvarianten fra First Price.

Resultatet var noe overraskende at Nidars sjokolade faktisk smakte best, selv om vi må påpeke at alle sjokoladene i testen mest framstår som godteri med litt kakaosmak da kakaoinnholdet i alle tre er altfor lavt.

Les mer

Dommer i International Chocolate Awards igjen

Skrevet av Carina på juni 13, 2016  /   ingen kommentarer

I helga var vår sjokoladekjenner Svein-Magnus Sørensen dommer i den europeiske semi-finalen av International Chocolate Awards. Stor stas for Sjokoladesmaking.no!

13346768_1092603177467973_1512785224601902301_n

Dommerne smakte og vurderte nærmere 140 sjokolader. Blant sjokoladene var det alt fra 30% melkesjokolader til rene 100% mørke sjokolader.

– Tøft for smaksløkene, lukesansen og magen, men veldig interessant, sier Svein-Magnus Sørensen

Svein-Magnus Sørensen var også dommer i den skandinaviske finalen tidligere i år.

Les mer